• 28 stycznia 2023

Jednym z papierków lakmusowych naprawdę udanej imprezy cateringowej jest to, że żaden producent reality TV nie byłby nią zainteresowany. Pomyśl o tym przez chwilę. Każde reality show w dzisiejszych czasach, czy to o renowacji domu, czy o salonach tatuażu, jest o dramacie. Im więcej rzeczy idzie nie tak i im bardziej dramatyczna staje się sytuacja, tym bardziej jest ona rozrywkowa dla telewidzów. W rezultacie oceny będą wyższe, a zarobki będą większe.

Ale nie chcesz, aby Twoja impreza cateringowa była rozrywkowa dla widzów telewizyjnych. Na pewno nie chcesz, aby to było coś, co zarobiłoby wysokie oceny jako reality show. Naprawdę, co chcesz, gdy organizujesz catered event, jak dla wszystkiego, aby działa gładko i nie ma żadnych dużych niespodzianek, które rzucają cię na pętli i spowodować goście pamiętać swoje wydarzenie z niewłaściwych powodów.

Więc spójrzmy na najgorsze rzeczy, które mogą się zdarzyć (i zdarzają) na imprezach cateringowych, i spójrzmy na sposoby utrzymania naszych własnych imprez cateringowych wolnych od dramatów.

1. Skończyło się jedzenie lub coś w nim nie gra

Najgorszym koszmarem każdego planisty imprezy jest brak jedzenia, lub to, że coś w jedzeniu nie jest w porządku. Częścią powodu, dla którego zatrudniłeś firmę cateringową w pierwszej kolejności, było upewnienie się, że jest wystarczająco dużo jedzenia, że składniki są najwyższej jakości, a przygotowanie jest sanitarne i nienaganne.

2. Caterer jest z krótkimi rękami i działa w tyle

Niedoświadczone firmy cateringowe czasami przeceniają swoje możliwości i kończą z krótkimi rękami podczas dużych, ważnych wydarzeń. To nigdy nie jest dobra sytuacja. Wybierz firmę cateringową, która będzie pracować nad Twoim wydarzeniem z dużą ilością profesjonalnych rąk na pokładzie.

3. Nie ma żadnego rymu ani powodu do ustawienia bufetu

Niezależnie od tego, czy twoje wydarzenie ma kelnerów, czy jest w stylu bufetu (co może zaoszczędzić sporo pieniędzy), ważne jest, aby rzeczy były ustawione i ułożone w najbardziej sensowny, profesjonalny sposób. Dobry profesjonalista wie, jak ustawić skuteczny kelner lub bufet, a rzeczy powinny działać płynnie w tym dziale przez całe wydarzenie.

4. Ostateczny rachunek jest zdecydowanie za wysoki

Większość planistów imprez ma ściśle określony budżet, a częścią pracy firmy cateringowej jest upewnienie się, że rezultat jest doskonały i zgodny z budżetem. Zbyt wiele firm cateringowych kończy się przyklejeniem klienta z dodatkowymi kosztami, gdy powodem kosztów jest tak naprawdę błąd (lub kilka błędów) popełniony przez firmę cateringową.

Wszystko zależy od firmy cateringowej

Najlepszą rzeczą w znalezieniu naprawdę uczciwego i wykwalifikowanego caterera jest doświadczenie, które przynoszą do stołu. Oni prawdopodobnie catered setki lub nawet tysiące wydarzeń, w tym wszystkich rozmiarach i różnych tematów. Poradzili sobie z wieloma problemami i wyzwaniami, i nauczyli się wielu ważnych lekcji po drodze. Nie chcą dramatów tak samo jak Ty, a mają profesjonalne doświadczenie, aby im zapobiec - i sprawić, że Twoje wydarzenie będzie wielkim sukcesem.

Top